Links

www.cantatrix.nl

Kop

Naast de twee snaarinstrumenten die Carla bespeelt (viool en cello) zingt ze ook in het ensemble: Cantatrix

 

Het ensemble dat nu op het podium en in de studio staat bestaat inmiddels uit zeer goede amateurs. Het repertoire is veelzijdig, de projecten worden ambitieuzer, er verschijnen cd’s, het koor reist de wereld af om te concerteren en wint prijs na prijs op grote concoursen.

De flexibiliteit van het koor brengt met zich mee dat ook de omvang varieert. Soms minder dan twintig zangers, soms veel meer. Want verschillende stijlen vereisen nu eenmaal verschillende bezettingen: madrigalen uit de renaissance hebben qua klank weinig gemeen met grote koorwerken uit de romantiek. En de aanzienlijke variatie die de wisselende projecten van het koor met zich mee brengen vraagt soms ook om een andere inbreng van de kant van de dirigent. Zo vertrouwen de zangers zich soms toe aan een gastdirigent met scherp op het specifieke repertoire toegesneden kennis en ervaring.

Het resultaat van al deze ontwikkelingen is een sterk groeiende reputatie, ook in het buitenland, waar Cantatrix optrad in Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk. En de vele concerten in Nederland worden niet minder enthousiast gerecenseerd. Dat geldt evenzeer voor de verschillende cd’s die het koor tot nu toe heeft gemaakt: afwisselende hedendaagse muziek in Contrasts, Spaanse en Latijns-Amerikaanse barok in het kerstprogramma El Pesebre e.a.

 

Kortom: Cantatrix is op weg naar een steeds hoger niveau in het mooiste dat de muziek kent: de samenzang van menselijke stemmen.

 

Voor meer informatie over aankomende concerten (ticketverkoop), cd's, muziekfragamenten en recensies verwijs ik u naar de website: www.cantatrix.nl

 

Kop
Beschrijving
Kop
Beschrijving