www.carlavandermeijden.nl

Welkom kunstliefhebber, kunstenaar en/of galeriehouder

Is het een landschap, een detail van een luchtfoto, geografische gebieden of een gestold chemisch beeld van chemische processen? Wij kunnen niet zonder associaties kijken naar een beeld, onze hersenen worden gelijk aan het werk gezet. Iedereen ziet hun eigen werkelijkheid en kijkt door een andere bril. 

In mijn werk heb ik chemische reacties/processen nodig om tot een goed beeld/product te komen, daarvoor heb je kennis nodig over verschillende componenten/materialen die je gebruikt. Na de basis, wordt er altijd wat toegevoegd, dat kan zijn; Andere materialen, bijvoorbeeld een andere soort verf met medium.

Verf en vorm zijn de taal en inhoud van mijn schilderijen. Aspecten zoals formaat, kleur, textuur en vorm spelen een belangrijke rol in mijn schilderijen, maar ook mijn foto's, waardoor ik zeker ook de fundamentele schilderkunst erin laat betrekken. 

Een titel onder een schilderij of bij een foto zetten is overbodig. Een schilderij of foto heeft geen krukken nodig. Het beeld zelf moet het staande houden. Niemand kijkt hetzelfde naar kunst, want wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf en wie kijkt, die wordt bekeken.

Veel kijkplezier!